Инцидентът стана вчера във Воронежска област. Бомбардираното село се намира на 150

...
Инцидентът стана вчера във Воронежска област. Бомбардираното село се намира на 150
Коментари Харесай

Над 100 повредени и разрушени къщи в бомбардираното погрешка руско село

Инцидентът стана през вчерашния ден във Воронежска област. Бомбардираното село се намира на 150 километра от Украйна. Министерството на защитата на Русия загатва в известието си, разпратено до медиите, за " случаен гърмеж на арсенал ", превозен със аероплан на военновъздушните сили към 9 ч. локално време.

" Инцидентът е засегнал повече от 100 къщи. Осем къщи са изцяло разрушени, десетки са развалени. В разрушените здания са живели петнадесет души. От тях 11 са отседнали при родственици (при нужда ще им бъдат обезпечени места в център за краткотрайно настаняване), четирима са били краткотрайно настанени в пансиона " Коротоякски ", се показва в известие на пресслужбата на локалната регионална власт, представено от ТАСС.

Губернаторът на региона Александър Гусев увери, че девет къщи ще бъдат възобновени допустимо най-скоро и добави, че има вреди и по малко локално учебно заведение, център за изкуства и административна постройка.

По думите му няма починали, само че на четирима души е била оказана здравна помощ за леки пострадвания и на жителите е бил обезпечена опция да получат психическа поддръжка. Пет автомобила и трактор също са били развалени и притежателите им ще получат обезщетения.

" Нито един гражданин няма да бъда оставен без помощ, ние ще подкрепим всички колкото е допустимо ", сподели още Гусев.

Властите не споделиха на какво се дължи случаят. Въпреки че вредите са лимитирани, той сложи съветските въоръжени сили в неудобно състояние и се случи в миг на нараснало внимание в южните райони на страната покрай границата с Украйна, разяснява Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР